Θεραπεία με ανθοϊάματα

 

cherry plumΤι είναι η ανθοθεραπεία

 Η ανθοθεραπεία είναι ένας απόλυτα φυσικός και εναρμονισμένος τρόπος να προσεγγίσει κανείς θέματα που αφορούν την ψυχική του διάθεση, να ξεπεράσει ανώδυνα και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ζητήματα μικρά ή μεγαλύτερα, να αντιμετωπίσει με ωριμότητα εντάσεις της καθημερινότητας, να βρει ισορροπία με τον εαυτό του και με τους γύρω του. Ιδρυτής της ανθοθεραπείας υπήρξε ο Dr Edward Bach, ο οποίος ανακάλυψε και οργάνωσε ένα σύστημα από 38 ανθοϊάματα, καθένα από τα οποία απευθύνεται σε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ψυχοσύνθεσης ή συναισθηματικής κατάστασης.

 

 

starΤα ανθοϊάματα

 Τα ανθοϊάματα είναι ιάματα από λουλούδια. Πιο γνωστά (διατίθενται και σε πολλά φαρμακεία) είναι τα ανθοϊάματα Bach, ωστόσο, στα χρόνια μετά τον Bach, αναπτύχθηκαν αρκετές ακόμη σειρές ανθοϊαμάτων. Δημιουργούνται με προσοχή και φροντίδα ώστε να εμπεριέχουν τις αναζωογονητικές ποιότητες της φύσης  και να προσφέρουν συναισθηματική ισορροπία. Μοιάζει, σε μερικές σταγόνες, τα ανθοϊάματα να περικλείουν και να προσφέρουν την αίσθηση που έχει κανείς όταν απολαμβάνει μια βόλτα στη φύση, ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα ή μια διαδρομή μέσα σε έναν ολάνθιστο κήπο.

 

 

3agrimonyΗ θεραπεία με ανθοϊάματα

 Η ανθοθεραπεία μοιάζει με την ομοιοπαθητική, στο βαθμό που είναι επίσης ενεργειακή θεραπεία, στηρίζεται στη δύναμη των δονήσεων και μπορεί να αξιοποιηθεί όταν αισθανόμαστε εξαντλημένοι, σε ένταση ή εκτός ισορροπίας. Τα ανθοϊάματα έχουν τη δύναμη να προσφέρουν μια πιο θετική δόνηση σε κάθε όψη της ζωής μας. Λειτουργούν θεραπευτικά, με συχνά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Είναι ακόμα πιο αποτελεσματικά όσο καλύτερα γνωρίζει κανείς τον εαυτό του και τις αιτίες των προβλημάτων του, καθώς έτσι μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα και τις ποιότητες των ανθοϊαμάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η υποστήριξη που προσφέρει ο θεραπευτής που αξιοποιεί τα ανθοϊάματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ανθοϊάματα, επικοινωνήστε με την Ελευθερία Σπυριδάκη τηλεφωνικά στα 2109936828 - 6946722989 ή ηλεκτρονικά στο This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Δείτε περισσότερα για την Ελευθερία.